Ana arı üretimi başlatıcı koloni

3 sene önce
1.129 izlenme

Ana arı üretimi için bir çok seçenek vardır, bunlardan en çok kullanılanı ise larva transferidir.
Transfer edilen larvaların ilk verildiği koloniye başlatıcı koloni deniliyor. Büyük çapta larva transferi yapanlar, başlanmış memeleri, katlı kolonide bitirirler. Yani transferi yaptınız, başlayıcıya verdiniz, ben bir gün tutup, bitirici ye ertesi gün verdim, 4-5 saatte bile başlatılmış memeleri alıp başlatıcı ya yeni aşılar vermek mümkün.
Videoda hepsini işledim, hobi olarak bu işi yapanların, başlatıcı ila bitirici yi aynı kovanda yapmaları da mümkündür.
Bu işte başarı çok güçlü koloniyi yavrusuz bırakmak polenli ve ballı çıtaları da en aza indirmek gerekiyor, bu sizin başarınızı ve yaptığınız işin kalitesini artıracaktır. Biz ne kadar bilgimiz varsa, bunu en kısa sürede herkesle paylaşmayı ilke edinmişiz, inşallah ihtiyacı olanların işine yarar diyorum. Anlaşılmayan yerler var ise sorulmalı.

Bir önceki yazımız olan Karakovan Balı Almak Yerine Kek Vermek başlıklı makalemizde arı keki, arılara kek vermek ve Karakovan balı hakkında bilgiler verilmektedir.

Kullanıcı
Kanalda toplam 1014 adet video bulunuyor.