Arı bölmek, koloni nasıl bölünür, arıcılık videosu

4 sene önce
2.645 izlenme

10 Mart 2013 tarihinde Darıca’da kolonileri böldük.

Arıcılık Malzemeleri: Arıcılık Videoları : Arıcılık Televizyonu:

Koloni bölmek, eylül ayının başı ve Dr.İsmail abim benim arıları böleceğiz diye tutturdu, bende böldüm. Bölünen kolonilere hazır ana arı verildi. Bölünen kol.

2013 Eylül başında bölünen 2 -3 çıtalık arıların bahara çıkışı, 17 şubat tarihindeki görüntüleri. Çiçekler açtı hava sıcaklığı yükselmeye devam ediyor. Mart .

Eylül ayının başında bölünen arıların ana arı kabulünden sonrası, bölünmeden bu yana yaklaşık 40 gün geçti.

3 Eylülde böldüğüm Dr.İsmail Demir abimin kolonilerinin 26 ekimdeki görüntüleri. Bundan sonraki video 10 kasım 2013 tarihli, ondan sonraki video ise 28 Aralı.

Daha fazlası için: Arıcılık Videoları :

3 Eylül 2013 tarihinde bölünen 2-3 çıtalık arıların, 10 kasım tarihindeki son durumları. Bölünmeden sonra geçen süre ana arı kabul gününü 1 hafta hesaplarsak.

Daha fazlası için: Arıcılık Videoları : Arıcılık Televizyonu:

Arılar Birbirleriyle Nasıl Konuşuyorlar!

2011 Yılında üretilip yapay olarak döllenen 3nolu ana arı, 2013 yılının mart başında yedeklenerek yok edilmiş. Benim açımdan manevi değeri büyüktü. Suni tohu.

12 Ocak 2014 günü yapılan arılık kontrolünde yapılan işlerden bazı videolar. Yavru durumları iki üç çıtaya yayılmaya başlamış,ilerleyen günlerde dahada yayıl.

3 Eylül 2013 tarihinde böldüğümüz arıların bir ay sonraki durumunu inceliyorum. Bazılarına göre bu işlem yanlıştı, bilmedikleri ise kullandığımız arının hızı.

Daha fazlası için: Arıcılık Videoları : Arıcılık Televizyonu:

Arıcılıkta sonbaharda yapılması gereken işlerden biri, kuluçkalığı dolduramayan arıların sıkışması gerekir. Arıcılıkta gelişmiş ülkelerde genelde zayıf arıla.

Uyarı: Bu Videolar Tanıtım Amaçlı Kullanılmaktadır. Lütfen Beğendiğiniz Taktirde satın alınız.

İlginç videolarımdan birisi olarak albümümde yer alacak, Yılmaz komutan. Yılmaz bey bu yıl arıcılığa başlıyorlar. Kovan içindeki, ana arıyı erkek arıyı dah.

13 Şubat koloni kontrolü. Bu koloninin 20 ocakta 1 çıtada yavru faliyeti vardı, 24 ocakta 3 çıtada yavru faliyeti vardı. 13 Şubatta 4 çıta yavru faliyeti vardı.

Arıcılık Malzemeleri: Arıcılık Videoları : Arıcılık Televizyonu:

Daha fazlası için: Arıcılık Videoları :

3 Eylül 2013 tarihinde böldüğümüz arıların bir ay sonraki durumunu inceliyorum. Bazılarına göre bu işlem yanlıştı, bilmedikleri ise kullandığımız arının hızı.

Arıcılık sektöründen meydana gelen videolar ve resimleri bizler ile takip ediniz. htt.

Bir önceki yazımız olan BOMBUS ARISI-4 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kullanıcı
Kanalda toplam 1021 adet video bulunuyor.