Arı Otu Nasıl Ekilir

Değerli arıcılar arı otunu ekmek için öncelikle bir tarlaya ihtiyaçımız var bu tarlanın verimli toprak olması veya kır bir toprak olması hiç önemli değil. Çünkü arı otu her toprakta yetişebilen bir üründür bir nevi korunga gibidir . O yüzden arıları arı otu ektiğiniz tarlaya ne kadar yakın olursa o kadar arılardan fazla bal almak imkanınız olur.
1 dekar arı otu merası 2 koloni arıyı besler.Arı otu çiceklerinden ayrılan arıların %25 nektar,%75’i ise polen taşımaktadır.1 dekar arı otu merasından 50-80 kg çok kaliteli bal üretilir.Arı otu faydaları,arı otu tohumu hem bal üretimi hemde yem bitkisi olarak ekilir.

Arı otu bitkisi ciçeklenme döneminden sonra yem bitkisi,kaba yem olarak değerlendirilir.Arı otunu ot slajı yapmak mümkündür.

Arı otu tohumu fiyatı Torunoğlu Tohumculuk olarak arı otu tohumu satışı uygun fiyatlara satışa sunulmaktadır.Satılık arı otu tohumu.

Bir önceki yazımız olan Arı Sütü üretimi ve Kovanı başlıklı makalemizde arı kovanı, arı sütü ve arı sütü üretim kovanı hakkında bilgiler verilmektedir.

Kullanıcı
Kanalda toplam 1021 adet video bulunuyor.