Arıcılık Nedir?

2 sene önce
1.641 izlenme

Arıcılık bilgi ve ilgi isteyen bir tarımsal üretim koludur. Özellikle kolonilerin ana nektar akımına hazırlanmasında ve ana nektar akımı süresince sürekli çalışmayı gerektiren bir uğraşıdır. Bu dönemlerde gerekli ilgi gösterilmezse bilgisizlik nedeniyle kolonilerin gelişme hızı düşer, bazıları hastalık ve anasızlıktan söner, bazen de oğul vererek zayıflamasına ve bal veriminin düşmesine neden olur.

ArıcılıkArıcılık modern kovanlarda, iklimi uygun ve florası zengin olan yerlerde birim kapitalden en yüksek gelir getiren tarımsal faaliyetlerden biridir. Arıcılık çalışmaları, doğada mevcut olan ve değerlendirilmediği takdirde kuruyup yok olan nektar servetini, bala dönüştürerek milli ekonomiye katkıda bulunması bakımından çok önemli bir üretim koludur. Bu çalışmalar sonunda balın yanı sıra balmumu, arı sütü, arı zehiri ve oğul üretimi de sağlanmaktadır. Bütün bu üretimlerin yanı sıra arılar bitkilerin tozlaşmasını sağlayarak onların meyve ve sebze üretimlerini gerçekleştirmekte, bitkisel üretime büyük katkılar sağlamaktadırlar.

Bu nedenlerle arıları korumalı ve arıcılarında bu sanatı iyi öğrenmeleri sağlanmalıdır. Arıcılık nedir değildiği zaman uzun soluklu ve çok fazla tecrübe gerektiren bir işdir. Hobi amaçlı arıcılık yapmak istiyorsanız bunun için illaki özel bir bölge olmasına gerek yok. İnsanlara çok fazla zararı olmayacak şekilde bahçenizde falan yapabilirsiniz.

Arıcılık

Bir önceki yazımız olan Karniyol Arı Kontrolü başlıklı makalemizde Karniyol Arı Kontrolü hakkında bilgiler verilmektedir.

Kullanıcı
Kanalda toplam 1014 adet video bulunuyor.