Arılar Baharı Sevmedi

4 sene önce
1.986 izlenme

arılar baharı sevmediDeğerli arıcı arkadaşlar, şuan hava şartları çok iyi gidiyor. Bu hava şartlarının iyi olması biz arıcılar için çok iyi bir durum değil. Çünkü kış mevsimi kar yağışı ile geçmeli ki bitki ve hava şartlarıda buna uygun giderek arıların gelişimi etkileyecektir. Bu şekilde bir süreç değiştiği zaman arılar için hoş olmayan bir durum olacatır. Kış ortasında gelen bahar, arıları etkileyebilir. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun il müdürü İsmail Demir, yaptığı açıklamada ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim koşullarının çok üzerinde seyretmesi ve ani ısı değişikliği nedeniyle bal arısı kolonilerinin kış salkımını bozarak gerek bal ve polen toplama gerekse sindirim sistemini boşaltmak amacıyla uçuş faaliyetine başladığını belirterek, “Arıların bu dönemde yaptığı uçuş bal arılarının erken yaşlanmasına ve erken ölmelerine, dolayısıyla ergin arı kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle şubat ve mart aylarının soğuk geçebileceğini dikkate alarak arıcılar koloni kayıplarına meydan vermemek için dikkatli olmalıdırlar. Bu amaçla kolonileri bal ve çay şekerinden yapılmış pudra şekeri karışımıyla hazırlanmış kekle beslemeleri gerekmektedir. Ayrıca kolonilerin üşümemesi ve yavru çürüklüğüne yakalanmaması için kolonilerdeki fazla çerçevelerin alınması ve yer daraltma yapılması yanında besleme yapılması da koloni kayıplarını en aza indirecektir” diye konuştu.

Bir önceki yazımız olan Farklı Ana Arı Üretimi başlıklı makalemizde Ana arı, Ana arı üretimi ve ana arı yetiştiriciliği hakkında bilgiler verilmektedir.

Kullanıcı
Kanalda toplam 1021 adet video bulunuyor.